Ouders op school - Oops

Beste ouders, leerlingen, kleuters, leerkrachten en directie, jullie weten waarschijnlijk wel dat er op de achtergrond een groepje mensen een stukje vrije tijd met plezier investeert in het welzijn van de school en bruggen tracht te slaan tussen alle deelnemers. We streven er dan ook naar om de band tussen deze deelnemers te versterken en om op een zo leuk mogelijke manier samen te werken in het belang van de kinderen en de school.

Oops zou dan ook kunnen staan voor:

  • Openheid: als oudercomité moeten we in alle openheid positieve en minder positieve zaken op een volwassen en constructieve manier kunnen aankaarten zodat dit op termijn leidt tot algemene tevredenheid.
  • Opmerkzaamheid: het is leerrijk wanneer iedere deelnemer aan het schoolgebeuren opmerkzaam is voor alle dingen die rondom en in de school gebeuren. De schoolactiviteiten dragen immers in belangrijke mate bij tot de ervaring die onze kinderen en wij zelf opdoen.
  •  Participatie: Oopsers trachten op verschillende vlakken te partciperen in activiteiten, zowel binnen als buiten de school. Zo is er ons Octopus-team dat een fantastische bijdrage levert aan de veiligheid van de kinderen op weg van thuis naar de school en terug. Daarnaast namen de Oopsers ook de enquête voor de buitenschoolse opvang voor hun rekening. Hiermee hopen we de goede werking van de opvang te benadrukken en naar de toekomstige noden te kijken. Tenslotte zetten de Oopsers ook hun beste beentje voor bij allerhande activiteiten die door de school georganiseerd worden om een extra centje in het laatje te brengen of om ouders, kinderen, leerkrachten en directie dichter bij elkaar te brengen.
  • Samenwerking: zonder samenwerking kan men geen positieve resultaten bekomen. Het is dan ook belangrijk dat we een luisterend oor bieden voor ieders ideeën en opvattingen en uiteindelijk zorgt dit ervoor dat we samen een goede oplossing uitwerken.

Ben jij ook een ouder met het hart op de juiste plaats en wens jij ook een steentje bij te dragen aan het welzijn van onze kinderen en de school, dan is elke helpende hand en meedenkende ouder steeds welkom bij Oops. Het maakt niet uit of je veel of weinig tijd hebt, elke deelname is van betekenis!

Wil je deel uitmaken van onze toffe bende of heb je suggesties, vragen of opmerkingen, dan kan je ons steeds bereiken op het volgende e-mailadres oops.nobro@gmail.com